urun-fotograf-cekimi-icin-gerekenler

Ürün Fotoğraf Çekimi İçin Gerekenler

2021-04-04 21:20:30

Ürün Fotoğraf Çekimi İçin Gerekenler

Ürün fotoğraf çekimi için gerekli olanları bu yazımızda anlatmaya çalışacağız ancak bu çok geniş bir konu. Zira her ürün gurubunun çeşitli gereksinimleri bulunmaktadır. Dolayısıyla her ürünü aynı gereksinimler ile çekilmemektedir.

  • Yüksek kalitede bir Fotoğraf Makinesi

İlk olarak tabiki bir fotoğraf makinesi gereklidir. Yapılacak işin kalitesi için yüksek çözünürlüklü, iyi bir sensör kalitesi olan, geniş renk uzayı olan bir fotoğraf makinesi çekilen fotoğrafa kalite katacaktır. Tabiki fotoğrafı çeken makine değil, fotoğrafçıdır ancak makinenizin doğru rengi vermesi, alınacak büyük baskılar için yüksek çözünürlüklerde olması önemlidir.

 

 

  • Tripod

Aynı ürün grubundan oluşan bir çekim yapılacaksa ürün çekimi mutlaka tripod ile yapılmalıdır. Açı değişmemesi önemlidir. Ayrıca netlik kaçırmamak adına da tripo önemlidir. Tripod olarak da kaliteli alüminyum-karbon tripodlar ve profesyonel kafalar kullanılması gerçekten kolaylık sağlayacaktır.

 

 

 

  • Lens

Tabiki tek bir lens den söz etmek mümkün değildir. Ancak çekilecek fotoğrafı çekebilecek tercihen sabit diyafram çalışabilen prime lensler olması önemlidir. Kullanılan lensin mutlaka keskinlik sınırlarına özelliklerine bakmakda fayda vardır. F20 diyafram değeri çou lensin f5.6 daki verdiği keskinliği vermemektedir.

 
 
 
 
 
 
 
  •  Paraflaş - Sabit Işık

Işık sistemi olarak paraflaş sistemlerinin kullanılması lazım. Sabit ışıklar fotoğraf çekmek için, paraflaşlar da fotoğraf çekmek için kullanılmaktadır. Sabit ışıklar ile fotoğraf çekilebilir tabiki ancak paraflaş sistemler ile çekilen fotoğraflar ile mukayese edilemez. Bu noktada ucuz paraflaş sistemleri doğru renk verme noktasında sıkıntı yaratabilirler ve çekimin sonucundan memnun kalınmamasına neden olabilirler. Bu konuda da çok fazla alternatif marka ve model bulunmaktadır.

 

  • Reflektörler - Diffuserler

Oldukça fazla sayıda alternatifi olan ışığı yansıtan ya da süzen elemanlardır. Çekimlerde oldukça önemli noktalarda kullanılmaktadırlar. Boy boy çeşit çeşit olanları elbet bir gün önemli bir işe yararlar.

 

 

 

  • Softbox ve  Taslar

Paraflaş ışıklarının ışık yansımlarını yumuşatmak amacıyla bazen softboz kullanılır bazen de taslar ile lokal aydınlatılan bölümler diffuserler yardımıyla yumuşatılarak kullanılır. Çekilecek ürüne göre huni taslar ya da normal taslari bazen de softbaoxlar boy boy farklı özellikler ile kullanılmaktadır.

 

 

 

 

 

  • Propslar

Props genellikle çekimlerde kullanılan background elemanlardır. Taşlar, Kumaşlar,  Sütunlar, kurdaleler vs.. Çekilecek ürünün cinsine göre araştırılmalı ve oluşturulacak konsepte göre kullanılmalıdırlar.

 

 

 

 

 

Gerekli olabileceklerden sadece bir kısmını yazdık. Bunların dahilinde ve haricinde gerekebilecek birçok şey ile ürünlerinizi çekmek için iletişim kurmanızı bekliyoruz.